Паралімпійці навчатимуться з британським професором в Центрі лідерства УКУ

У п’ятницю, 3 березня члени Паралімпійської збірної команди України візьмуть участь у програмі «Розвиток лідерського характеру» у Центрі лідерства Українського католицького університету. Проводитиме курс Лукас Монзані, професор Плімутського університету (Велика Британія), науковий співробітник університету у Валенсії (Іспанія) та Франкфурті (Німеччина).

LM

Курс для спортсменів має на меті дати учасникам базові знання щодо поняття лідерства у сучасному суспільстві, розуміння актуальної у світі концепції «Leadership based on character» та розвитку особистого лідерського характеру учасників. Програма передбачає викладання навчальних кейсів, що дозволять якнайкраще простежити як різні риси характеру лідера виявляється в особистому та професійному житті.

Загалом у програмі візьме участь 19 спортсменів, серед яких професіонали зі стрільби з лука та греко-римської боротьби, зокрема, члени Збірної команди України на Параолімпійських іграх, а також їхній тренерів.

«Ми вважаємо, що ця навчальна програма – лише початок тісної співпраці Центру лідерства УКУ з українськими спортсменами та їх тренерами. Одне з наших неписаних головних правил – бути корисним практикам: бізнесменам, військовим, спортсменам, тощо, щоб теорії лідерства не перетворювалися на виключно книжкові концепції, що відірвані від практичної діяльності, а створювали нові можливості для зростання нашого суспільства», – зазначає Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру лідерства УКУ.

Викладач Лукас Монзані – професор  Плімутського університету (Велика Британія), науковий співробітник університету у Валенсії (Іспанія) та Франкфурті (Німеччина). Також професор Монзані тісно співпрацює з Ian O. Ihnatowycz Institute for Leadership у Ivey Business School. Його курси по лідерству побудовані на основі концепції Leadership based on character, яку розробили дослідники Ivey Business School і яка фокусується на 11 рисах характеру лідера.