Домівка » Новини » Good leaders for good governance – навчальна програма для політичних партій від Центру Лідерства УКУ

Good leaders for good governance – навчальна програма для політичних партій від Центру Лідерства УКУ

В жовтні 2018 року Центр Лідерства УКУ, спільно з Львівською бізнес-школою та Школою управління УКУ запустили навчальну програму для політичних партій Good leaders for good governance.

Програма об’єднала в стінах УКУ членів пяти політичних сил: Сила Людей, ДемАльянс, Об’єднання “Самопоміч”, Громадянська позиція та Українська Галицька Партія, які спільно навчаються протягом чотирьох модулів. Серед учасників є члени політради цих партій, керівники місцевих осередків, депутати місцевих рад.

Наша амбітна ціль – зміна парадигми лідерства в українських політичних партіях та розвиток нового покоління соціально відповідальних лідерів. Good leaders for good governance – не лише про лідерство: про роботу в командах та творення коаліцій, про вирішення конфліктів та медіацію, про психологію та медійний образ політика.

В межах навчальної програми ми багато говоримо про риси, якими повинен володіти справжній лідер: зваженість, гуманність, візійність, смиренність. Політики вчаться шукати компроміси, ефективно вирішувати конфлікти в межах команди та співпрацювати з іншими.

Для наших читачів ми зібрали кілька цікавих тез, які почули від викладачів програми Good leaders for good governance Андрія Рождественського, Софії Опацької, Ярослава Грицака, Євгена Глібовицького, Зої Казанжи, Ярослава Рущишина, Марини Довженко, Максима Яковлєва, Маряни Малачівської, Галини Бордун та багатьох інших.

? Настав час професіоналізувати політику, всі партійні рішення повинні прийматись на основі фактів, даних та потужної внутрішньопартійної аналітики. Політика – не місце для аматорів.

? Країна перебуває в процесі трансформації і політичні сили повинні бути готові до існування в умовах постійних змін.

? Українець сьогодні – це той, хто співпереживає біль іншого українця.

? Важливо щоб кожен член команди розумів головну ідею організації. Коли ми втрачаємо ідею, коли не бачимо куди ми йдемо, ми опускаємось до популізму. Тоді кожен член команди вже сам собі придумає куди, як і навіщо йти.

? Громадяни перенасичені політичними меседжами та інформаційними вкидами. Граючи за “старими правилами” партії ризикують остаточно втратити довіру виборців.

? Теорія поколінь в Україні також працює. Саме тому сучасні політичні партії повинні використовувати різні підходи до комунікації: від партійних газет до інтстаграму.

? Політична комунікація повинна примножувати і не повинні знищувати соціальний капітал чи нівелювати інституційну довіру. Це накладає більшу відповідальність на вибір формулювань, повідомлень та обставин речниками.

? Настав час політтейменту: політика шукає історії, які поза політикою. Кордони між політичними та комерційними комунікаціями розмиваються.

? З часом в Україні сформується культура політичних дебатів і потрібно вже зараз вчитись гідної поведінки з політичними опонентами на публічних площадках.

 

Слідкуйте за діяльністю Центру Лідерства УКУ в фейсбук, щоб отримати більше корисної інформації про наші дослідження та навчальні проекти.