Кейс Міноборони: презентація Книги Реформ у Херсоні

«Слово «неможливо» заборонено. Ми шукаємо і знаходимо шляхи. Це наше завдання», – згадує Юрій Гусєв, колишній заступник міністра оборони України, голова Херсонської облдержадміністрації на презентації Книги Реформ у Херсоні.

Днями під відкритим небом відбулась презентація збірки навчальних кейсів «Книга Реформ» у Херсоні. Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру лідерства УКУ, та Юрій Гусєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації, розповіли про ті нелегкі часи 2013-2014 років, що їх переживало Міністерства оборони України.

Викладачі, освітяни та студенти мали унікальну можливість почути з уст головного героя – Юрія Гусєва – про ті виклики, з якими зіткнулись Збройні сили України з початку наступу ворожої атаки. «Коли на Сході України тривала неоголошена війна, у цей час система вимагала 9 місяців, щоб закупити бронежилети. У міністерстві не бачили жодного зв’язку між їхньою роботою в Києві і війною у східних областях України. Працівники постійно озвучували свої думки: «Війна – на сході. Тут все гаразд і все спокійно», – розповідає Юрій.

«Що Юрій Гусєв робив ефективно, а що можна було б покращити?» – таке завдання для обговорення отримали учасники презентації. Під час дискусії виникало багато моментів, що змушували задуматись, проаналізувати. І у такий спосіб  Андрій Рождественський, виступаючи у ролі модератора, через призму відповідей висвітлив теорію організаційного менеджменту, що пояснювала дилему.

Саме так була продемонстрована суть кейс-методу: через аналіз ситуації, обговорення, живу дискусію, пропозиції рішень викладач на реальному прикладі доносить студентам дилему, яка пояснюється відповідною науковою теорією.

Учасники зустрічі отримали збірку навчальних кейсів безкоштовно завдяки щедрим пожертвам п. Ігоря О. Ігнатовича та його дружини Марти Вітер, президента та виконавчого директора інвестиційної компанії First Generation Capital Inc., що у Канаді.

Довідка:

Книга Реформ – це збірка з дванадцяти навчальних кейсів, кожен із яких цілісно описує конкретний випадок процесу перетворень, що відбувалися в Україні після Революції Гідності 2013–2014 років. До роботи над збіркою залучено понад двадцять авторів і редакторів, зокрема з Українського Католицького Університету, Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (Center on Democracy, Development and the Rule of Law, Stanford University) й Інституту Лідерства ім. Ігоря О. Ігнатовича (Ian O. Ihnatowycz Institute for Leadership, Richard Ivey Business School, University of Western Ontario). Книга написана та видана завдяки щедрим пожертвам п. Ігоря О. Ігнатовича та його дружини Марти Вітер, президента та виконавчого директора інвестиційної компанії First Generation Capital Inc., що у Канаді, саме тому ми можемо поширювати її безкоштовно.

Андрій Рождественський – виконавчий директор Центру Лідерства УКУ, співавтор кейсів;

Юрій Гусєв – голова Херсонської обласної державної адміністрації, головний герой кейсу Міністерства оборони України, співавтор кейсу ПриватБанку.