Ще більше українських кейсів у навчальному процесі: вийшла друком Книга Реформ

На основі реальних управлінських ситуацій, що відбулись в Україні, можна і потрібно вчитись! Саме тому Центр Лідерства УКУ спільно з Львівською бізнес-школою УКУ (LvBS) видав збірку Книга Реформ, до якої увійшло дванадцять навчальних кейсів, кожен із яких цілісно описує конкретний випадок процесу перетворень, що відбувалися в Україні після Революції Гідності 2013–2014 років. Книга зробить кейси, написані провідними українськими та міжнародними університетами, більш доступними та буде поширюватись безкоштовно.

Як волонтерський десант зіткнувся зі спротивом старої організаційної культури у Міністерстві оборони України? Як менеджмент Нафтогазу проводив переговори з російським Газпромом та подав позов щодо транзиту газу в Стокгольмський арбітраж? Як найбільший банк України опинився під контролем держави та зберіг стабільність? Як комунікувати зміни, коли йдеться про перезавантаження всієї системи охорони здоров’я багатомільйонної країни? Усе це – складні та комплексні управлінські ситуації, що відбувались в Україні, випадки, які необхідно аналізувати, з яких слід робити висновки та на основі яких – навчатись.

Кейс-метод уже давно використовують Західні університети й бізнес-школи, та він все ще не здобув належного визнання в Україні. Кейс – це опис реальної економічної, соціальної чи бізнес-ситуації, котрий подає проблему чи її розв’язання. Кейс – це частина реальності, перенесена в навчальну авдиторію, що робить освітній процес значно ефективнішим.

«Я дуже радий, що українські вчені та реформатори прийняли виклик, який полягає в описуванні власних кейсів і прийняття їх як інструментів для майбутнього навчання», – прокоментував публікацію Книги Реформ Френсіс Фукуяма директор «Центру демократії, розвитку та верховенства права» Стенфордського університету. Збірка буде корисною для всіх, хто цікавиться процесами змін в Україні, але в першу чергу – для викладачів і спеціалістів сфери освіти, які прагнуть урізноманітнити й удосконалити навчальний процес та включити кейс-метод у власні освітні програми.

До роботи над збіркою залучено понад двадцять авторів і редакторів, зокрема з Українського Католицького Університету, Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (Center on Democracy, Development and the Rule of Law, Stanford University) й Інституту Лідерства ім. Ігоря О. Ігнатовича (Ian O. Ihnatowycz Institute for Leadership, Richard Ivey Business School, University of Western Ontario).

Книга написана та видана завдяки щедрим пожертвам п. Ігоря О. Ігнатовича та його дружини Марти Вітер, президента та виконавчого директора інвестиційної компанії First Generation Capital Inc., що у Канаді.

Збірку навчальних кейсів Книга Реформ можна буде отримати безкоштовно на публічних подіях у різних містах. Стежте за новинами на сайті Центру Лідерства УКУ та у фейсбук.