Домівка » Новини » У Ivey Business School навчатимуться за кейсом, розробленим у співпраці з Центром Лідерства УКУ

У Ivey Business School навчатимуться за кейсом, розробленим у співпраці з Центром Лідерства УКУ

До колекції кейсів впливової канадської бізнес-школи Ivey Business School увійшов кейс Transparency International Ukraine, написаний канадськими спеціалістами Ліндсі Бірбрагер, Лукасом Монзані та виконавчим директором Центру Лідерства УКУ Андрієм Рождествесньким. Відтепер студенти бізнес-школи Ivey навчатимуться на основі кейсу, що ілюструє управлінську ситуацію, яка відбулась у українській філії міжнародної організації Transparency International.

Transparency International Ukraine – це акредитований представник глобального руху Transparency International в Україні. Організація була занована у 2014 році, поставивши собі за мету подолати високий рівень корупції, що охопив країну. Революція гідності створила вікно можливостей на національному рівні і в 2016 році було прийняте рішення найняти нового гендиректора для активізації діяльності TIU в частині боротьби з корупцією. Гениральний директор Ярослав Юричишин залучає до роботи нового виконавчого директора – Андрія Боровика. Двоє досвідчених фахівців почали спільно працювати над оновленням організації та швидко зіткнулись з потужним внутрішнім та зовнішнім тиском.

Кейс Transparency International Ukraine описує процеси організаційних змін в TIU, перешкоди, з яким зіткнулось нове керівництво та моделі лідерської поведінки. Працюючи з цим навчальним матеріалом студенти зможуть зрозуміти особливості лідерства в мінливому, непевному, складному та неоднозначному середовищі (volatile, uncertain, complex, and ambiguous (VUCA) environment), пояснити, як лідери можуть використовувати принципи організаційного дизайну для керування змінами в контексті складних організацій.

Даний кейс увійде до збірки навчальних кейсів Книга реформ, над якою завершує роботу Центр Лідерства УКУ. Збірка з дванадцяти навчальних кейсів, кожен із яких цілісно описує конкретний випадок процесу перетворень, що відбувались в Україні після Революції Гідності 2013–2014 років незабаром вийде друком в Українському католицькому університеті. Cтежте за новинами Центру на сайті та у соціальних мережах.