Блог > Діяльність Центру > Школа лідерства для керівників органів та підрозділів прокуратури
18 Жовтня 2024

Школа лідерства для керівників органів та підрозділів прокуратури

“Нам важливо побудувати роботу на нових цінностях України. Державним органам потрібно реформуватись із радянських систем управління до нових підходів, в яких керівник — це частина команди”, — Євген Шаталов, координатор проєктів Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Школа лідерства для керівників органів та підрозділів прокуратури — це навчальна програма від Центру Лідерства УКУ спільно з Бізнес-школою УКУ та Тренінговим центром прокурорів України за сприяння Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні. Вона розпочалась з 16 травня і протягом 5 місяців учасники проходили 6 модулів по 2 дні навчання.

«Дуже добре, що це була середньострокова програма й учасники мали можливість відстежувати прогрес, отримувати менторську підтримку», — Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру Лідерства УКУ.

Ми отримали 92 заявки на участь, з яких обрали 22 учасники, що розпочали навчальний процес. Серед них керівники структурних підрозділів Офісу Генерального прокурора, перші заступники та заступники керівників обласних й окружних прокуратур та очільники структурних підрозділів обласних прокуратур.

«Це можливість вийти зі своєї бульбашки прокурорів, поспілкуватися з професіоналами, отримати поради та впроваджувати їх у життя», — Олеся Отрадна — директорка Тренінгового центру прокурорів України.

Учасники працювали над різними навичками відповідно до цілей програми, проте найбільше відгуків отримав модуль “Лідерство в горах”.

«Це навчання вийшло дуже масштабним. Особливо мені сподобався модуль «Лідерство в горах»: він стер всі кордони та зробив нас однією родиною. У нас є спільні проблеми по всій країні, тому важливо дізнатись, як інші розвʼязують ці задачі, — таким чином ми можемо розвивати гелікоптерне мислення. Цього літа відбулось переосмислення мого світогляду», — Ната Лизіна, заступниця начальника міської прокуратури.

Своїми рефлексіями поділився також Чечітко Олександр — начальник відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Одеської обласної прокуратури:

«Сила команди міряється по найслабшому учаснику. Я не хотів ним бути, тому здолав навіть те завдання, яке було для мене найбільшим викликом. Під час навчання я почув думку про те, що успішна команда — це довіра + компетентність. Тому я почав більше делегувати, спільно аналізувати та планувати майбутнє. Долучення команди до цих процесів покращило роботу».

Програма завершилася, проте вже плануємо наступні аналогічні освітні проєкти. Запрошуємо слідкувати за новинами та долучатись.