Завершення програми “Трансформаційне лідерство в умовах невизначеності”

«Почну із того, що програмі «Трансформаційного лідерства» вдалось мене здивувати. Вважаю це гарною ознакою після певного багажу навчань на інших гарних програмах», — так свій відгук про наше навчання розпочинає Назар Максимець.

«Трансформаційне лідерство в умовах невизначеності» передбачає проходження двох модулів по чотири дні офлайн, на кампусі університету. За час програми учасники вчаться розвивати свій характер лідера та працювати з чеснотами в колективі, отримують навички, необхідні їм для ефективного управління командою, стратегічного планування та вдалої комунікації.

«Підбір ко-лекторів та тем, на які ми дискутували, не залишив осторонь нікого в аудиторії: нас навчали дивитись на світ із різних ракурсів, — продовжує ділитись Назар, — вже на третій день навчання, на занятті та командному завданні із першої домедичної допомоги вдалось проаналізувати безліч неочевидних помилок у комунікаціях, розподілу ролей та управлінні, які так часто не беруться до уваги в роботі з командою».

Успіх програми — в тому, що подача і так доволі часто обговорюваних в колах управлінців тем на програмі є значно цікавішою, іноді — навіть непередбачуваною.

Навитка Наталія, учасниця, каже: «Приємним бонусом були практичні медитаційні сесії та завдання від монаха дзен-будистського храму, а також лекція та практичні завдання щодо першої домедичної допомоги.»

Цінність «Трансформаційного лідерства в умовах невизначеності» полягає в тому, що програма виводить на рівень свідомості і систематизує матеріал, який управлінці вже частково знали, але з яким раніше не працювали системно.

Назар Максимець коментує: «Коли на другому модулі ми обговорювали тему здоров’я ментального та фізичного, то виявилось, що раніше мені вдавалось інтуїтивно робити правильні кроки на шляху до збереження здоров’я моєї команди, але цінність програми та занять – в усвідомленості, як потрібно діяти».

Ще одною перевагою програми є велика кількість практичних занять, розбору кейсів та дискусій, а також — актуальність та адаптованість модулів до сьогоднішніх реалій.

«Однією з ключових переваг цього курсу є можливість практичного опрацювання інструментів, які допомагають зберігати продуктивність навіть в умовах труднощів та неочікуваних ситуацій», — зазначає Наталя.

Не можемо не сказати і про спільноту. «Трансформаційне лідерство» зібрало в одній аудиторії пʼятнадцять свідомих та перспективних власників бізнесів, управлінців та лідерів в різноманітних галузях. Обмін досвідом, дискусії та навіть налагодження партнерств — ось те, що дає програма, крім знань та досвіду.

Назар ділиться: «Однією із цінностей, якою дорожу із нашої програми, було налагодження класних комунікацій з іншими учасниками. Вже після першого модулю, в понеділок, я в своїй команді використав інструмент, про який дізнався від свого одногрупника, і вже до кінця тижня у моїй компанії було застосовано новий метод планування. Простими словами – вже через день після першого модулю моя компанія отримала позитивний досвід та ріст».

Підсумовуючи, Наталя пише, що програма надала цінні інструменти для ефективного управління командою в умовах складності та готовність до змін.

Назар каже, що важливим здобутком для нього стала нова широта поглядів. Лідерство виявилось не ще одним відгалуженням у менеджменті, а філософією мислення для управлінця, а такі зміни в свідомості можна назвати безповоротними.