Блог > Лідерство для військових > Військове лідерство
16 Жовтня 2024

Військове лідерство

Лідерство у військовому та цивільному секторі має відмінності, і якщо на перший погляд здається, що бізнес йде попереду, то насправді свої найбільші організаційні рішення він історично перейняв саме від збройних сил.

Сьогодні ж українське військове лідерство — це поєднання дисципліни і нових ідей управління, які привносять ті, хто мобілізувався з бізнес-середовища.

Нині лідери серед військових змушені постійно розвивати критичне мислення, щоб обирати більш відповідний метод роботи з підлеглими. Є два основні: Command & Control та Mission Command. Перший — це відомий метод вказівного пальця, який зосереджує відповідальність за прийняття рішень на керівнику, а ось другий — навпаки про делегування.

Як це повʼязано з Характером Лідера, які практики є в збройних силах інших країн, про досвід роботи з українськими військовими та наукові дослідження на цю тему — у подкасті за посиланням.

Денис Шматков та Орест Дмитрасевич запросили на розмову Андрія Рождественського в рамках проєкту «Військове Лідерство» за підтримки міжнародної ІТ компанії ELEKS.