Блог > Характер лідера > Інтенсив з трансформації управління з Жерардом Сейтсом та Андрієм Рождественським
08 Вересня 2024

Інтенсив з трансформації управління з Жерардом Сейтсом та Андрієм Рождественським

Наприкінці травня, у Києві, після двох днів насиченого навчання тридцять управлінців потисли руку Андрію Рождественському і Жерарду Сейтсу, та отримали сертифікат про проходження програми «Лідерство: інтенсив з трансформації управління».

Впродовж програми учасники отримали міцну теоретичну базу, підкріплену різноманітними дослідженнями, — розглянули модель 11 чеснот лідерства, компетенції та складові відданості, але, крім цього, подивились на свою роль як лідера та управлінця з нової перспективи, відповідаючи на важливе питання — «а яким лідером я є сьогодні?».

Проте основна цінність програми була далеко не тільки в опрацюванні цілого ряду складних і комплексних управлінських питань, — майже все навчання було побудоване на вирішенні кейсів українських та закордонних лідерів. Несподіванкою для учасників стало те, що всі герої кейсів, над якими вони працювали, зʼявились в залі чи вийшли на звʼязок онлайн, щоб розповісти, а як же вони в свій час справлялись з описаними ситуаціями.

Чому це важливо? Бо інструменти та методології не мають ваги, поки вони живуть на папері, а не втілюються в життя, а життя, як ми знаємо, не пропонує простих задач з очевидною відповіддю. Коли мова про лідерство, поняття правильного та неправильного перестають бути чіткими.

В цьому і суть case study методу. Попри те, що учасниками були досвідчені управлінці з глибокими принципами та цінностями, у кожного були свої, відмінні від інших, ідеї, як впоратись із запропонованими в кейсах ситуаціях. А присутність в навчальному процесі героїв кейсів додала впевненості у тому, що іноді надскладні задачі, які здаються сюжетами з хороших фільмів чи книг, вирішуються простими людьми — такими ж, як вони самі.

Досвід, отриманий на програмі, однозначно розширив та збагатив учасників, тож українське лідерство отримало ще один поштовх до розвитку.