Кризове управління бізнесом у воєнний час: огляд з України — опубліковано результати дослідження.

26 жовтня у Journal of Contingencies and Crisis Management опубліковано спільне дослідження викладачки Центру Лідерства, декан-засновниці та проректорки зі стратегічного розвитку Бізнес-школи УКУ Софії Опацької та її колег з Орхуського університету в Данії — Вінні Йогансен та Адама Гордона.

Ця робота цінна не лише тому, що в науковому світі вкотре прозвучало українське питання, але й змістом, який може стати корисним до опрацювання для світової управлінської спільноти.

Софія Опацька провела 20 напівструктурованих інтерв’ю із власниками та менеджерами українського бізнесу, які лягли в основу опублікованої статті. Вже сам факт такого формату і безпосереднього контакту з респондентами вразив науковців на конгресі «EUPRERA 2023» у Празі, які були подивовані тим, як українці долають виклики війни та готові ділитись цим досвідом відразу.

Стаття, що опублікована за посиланням, підводить підсумки почутого від учасників дослідження, розкриває теоретичну базу війни як кризи та підходи до управління в таких умовах, особливості комунікації та лідерства та висновки з опрацьованого.

Запрошуємо до прочитання.