Старт дослідження щодо добробуту на робочому місці

Центр лідерства УКУ розпочав масштабне дослідження щодо добробуту на робочому місці. Метою є з’ясування багатьох питань, які в українському контексті є малодослідженими.

Дослідження розроблено експертами із Центру лідерства УКУ та Ivey Business School (Інститут ім. Яна Ігнатовича). В його основі – такі важливі предметні питання, як:

  • характер лідера/ки;
  • добробут працівників на робочому місці;
  • відчуття задоволеності роботою;
  • організаційна відданість;
  • залученість у роботу та ін.

Важливість цих показників для організацій Х-кратно зросла в часи пандемії та після неї. Дослідницькі та консалтингові компанії по всьому світу (McKinsey, Deloitte, Gallup та інші) зосередили свою увагу саме на цих питаннях. Чи в Україні цьому приділили увагу? На наш погляд, якщо відповіддю є не категоричне «ні», то точно слово «недостатньо».

Що більше працевлаштованих людей візьме участь у дослідженні, тим достовірніші результати ми отримаємо. Тим реальнішу картинку добробуту працівників ми матимемо. Тим кращі й найбільш актуальні знання ми розповсюджуватимемо. Тим кращі рекомендації ми зможемо напрацювати для лідерів в Україні.

Участь у дослідженні можуть взяти усі працевлаштовані люди, які мають керівника над собою. Опитування є добровільним, а Ваші відповіді – повністю анонімними.

Заповнивши анкету, Ви отримаєте один подарунок, вибраний Вами із цього списку.

Анкета є за цим посиланням.

Тривалість заповнення: до 1,5 год.

При заповненні рекомендуємо використовувати браузер Google, а за умови проблем із доступом просимо очистити дані веб-перегляду (файли cookie та інші дані із сайтів, а також кешовані зображення та файли).

Довідково:

Характер лідера/ки лежить в основі концепції Leadership based on character, яку досліджує та імплементовує в навчальні процеси Центр лідерства УКУ в Україні. Ця концепція включає у себе ще дві інші складові – компетенції та відданість. Компетенції відображають що лідер може зробити, відданість співвідноситься з кількістю зусиль, які лідер готовий докладати, а характер впливає на ті рішення, які приймає лідер.

Добробут працівників на робочому місці – це майбутнє роботи. Він є визначальним для забезпечення життєстійкості організацій. Працівники з високим рівнем відчуття добробуту є більш продуктивними, задоволеними роботою, більш залученими у роботу та більш відданими організації.

Відчуття задоволеності роботою – це позитивна емоційна відповідь працівника на роботу, яку він/вона виконує. Задоволеність роботою впливає на збільшення залученості працівників та готовності виконувати більше.

Залученість у роботу збільшує продуктивність працівника/команди/організації. Залучені працівники турбуються про свою роботу та відчувають, що їхні зусилля мають значення.